داشتن یک رابطه زناشویی سالم و شاد، مهمترین رویای افراد در هنگام ازدواج است. رسیدن به این هدف در همه ابعاد زندگی فرد اثرگذار خواهد بود و به او کمک میکند سایر بخشهایزندگی خود را بهتر مدیریت کند. بخشهایی مثل روابط با خانواده خود، روابط کاری و… . در کل میتوان گفت با بهبود رابطه زناشویی و داشتن ارتباط موثر با همسر، میتوان امیدوار بود که افراد چالشها و مسائل پیشروی خود در همه ابعاد زندگی را راحتتر حل کنند. شاید؛ بهخاطر دلگرم بودن به یک پشتیبان عاطفی همراه و مهربان! پس شکی نیست که این هدف همه ما در ابتدای ازدواج است. اما چگونه باید به آن رسید؟ در این مطلب قصد معرفی 6 مورد از بهترین راهکارهای بهبود رابطه زناشویی را داریم.
1-همراهی آرام و مهربان باشید.
همه انسانها به پناهگاهی امن و درککننده احتیاج دارند. ممکن است تصور کنید رابطه شریک عاطفی شما با یکی از اعضای خانواده خود (مثلاً مادرش) آنقدر خوب است که پناه مطمئنی برای وی به نظر میرسد. اما باید بدانید که هر انسانی به فردی در سنوسال خود و به اصطلاح همنسل خود برای زندگی عاطفی شاد و سالم، نیاز دارد و چیزهایی هست که والدین به خوبی درک نمیکنند.
پس یکی از بهترین تکنیکهای زناشویی برای ساختن ارتباط موثر، این است که متوجه نقش خود در زندگی طرف مقابل باشید و بدانید که او در شما به دنبال چه چیزی میگردد. یک پارتنر (شریک) خوب، کسی است که بتواند همراهی آرام و مهربان برای شریک خود باشد و به وی احساس امنیت بدهد. البته که قرار نیست در تمام طول رابطه، فقط یک نفر چنین نقشی داشته باشد و دیگری تماماً درخواست نیاز و کمک باشد. بلکه باید توجه داشته باشید که همه انسانها ممکن است گاهی کم بیاورند یا احساس خستگی کنند. پس این نقش باید بین شما در چرخش باشد و در کلیت رابطه، هر دو نفر، برای هم، همراهی درککننده و بامحبت باشند. این همراهی، از مهمترین راهکارهای بهبود رابطه زناشویی است.
2-نیازهای خود را به طور واضح به شریک خود بگویید.
یکی از عمدهترین دلایل ایجاد مشکل در رابطه و لزوم دریافت مشاوره زناشویی، این است که طرفین مهارت گفتوگوی موثر با یکدیگر را ندارند. هر یک از دو طرف رابطه، باید بتوانند به طور واضحی خواستهها و انتظارات خود را بیان کنند و شریک خود را در جریان آن، قرار دهند. و در صورت برآورده نشدن نیازهای خود، با شریک خود در آرامش راجع به آن صحبت کنند. در آن صورت یا آنان قانع خواهند شد که شرایط برآورده کردن نیازشان وجود ندارد، یا طرف مقابل به برداشتن موانع جهت رفع نیاز پاتنر خود اقدام خواهد کرد. یکی از پررنگترین راهکارهای بهبود رابطه زناشویی، به دست آوردن مهارت صحبت و گفتوگوی موثر است. هرگز در معجزهی گفتوگو، شک نکنید!
3- سعی در کنترل عوامل استرسزا و مخرب آرامشتان، داشته باشید.
در هر رابطهای عوامل درونی و بیرونی زیادی وجود دارند که موجب بروز اختلافات ودعواها میشوند. عوامل درونی را میتوانید با شناخت ذهنیات و عقاید طرف مقابل، گفتوگوی سالم و بدون تنش در جهت بهبود اوضاع و توانایی صحبتکردن به نحوی تاثیرگذار بر روی شریکتان ( که باز هم حاصل شناخت دقیق طرف مقابلتان است)، حذف کنید.
اما عوامل بیرونی؛ گاهی این عوامل از حیطه قدرت شما خارج است. مشکلات مالی، دخالت اطرافیان و وجود افراد و عادات آزاردهنده در خانوادههای دو طرف، ممکن است باعث عصبی شدن شما شود و میزان تنشها را در رابطه زناشوییتان زیاد کند. در این صورت باید در وقتی مناسب و همراه با آرامش و ارائه راهکارهای منطقی، از پارتنر خود بخواهید تا با یکدیگر و حفظ اتحاد، آثار عوامل مخرب بیرونی که باعث برهم خوردن آرامش هردوی شما و ایجاد استرس میشود، را کنار بگذارید. بنابراین، شناخت و کنترل عوامل استرسزا، از بهترین راهکارهای بهبود رابطه زناشویی است.
4- در روابط جنسی به تفاوتهای خود و شریکتان توجه کنید.
داشتن رابطه جنسی خوب و با کیفیت، منتهی به رضایت جنسی خواهدشد و رضایت جنسی، یکی از مهمترین دلایل آرامش و راهکارهای بهبود رابطه زناشویی شماست. همه افراد میبایست پیش از ازدواج تحت آموزشهای این حوزه قرار گیرند و به غیر از یادگیری درست، سعی کنند تفاوتهای خود و شریکشان را دریابند. ساختار بیولوژیکی بدن زن و مرد با یکدیگر متفاوت است و دانستن این مسئله در همه مراحل رابطه جنسی، مهم است. برای مثال، زنان به مقدمات بیشتری برای آمادگی شروع رابطه نیاز دارند درحالیکه در مردان، بدست آوردن این آمادگی میتواند بسیار کوتاه باشد. همینطور؛ زنان علاوه بر آمادگی بدنی، نیاز به آمادگی و کشش روحی هم دارند. پس توجه به این تفاوتها از بهترین راهکارهای بهبود رابطه زناشویی و تضمین کننده رضایت جنسی شماست.
5- اعتمادبهنفس خود و شریکتان را جدی بگیرید.
میگویند آدمی که خودش را دوست داشتهباشد، دوست داشته خواهدشد! هیچ یک از ما از زندگی با فردی که عزت نفس و اعتمادبهنفس پایینی دارد لذت نمیبریم. گرچه اعتمادبهنفس و عزت نفس دو مقوله متفاوت هستند، اما در این بحث ما هردوی آنها را در معنای کلی دوستداشتنخود و اعتماد به تواناییهای خویش، در نظر میگیریم. علاوه بر آنکه از داشتن پارتنر بی اعتمادبه نفس خوشحال نخواهیم بود، بلکه از اینکه فردی با روحی سالم و قوی، به ما علاقه دارد، به خود میبالیم.
باید بدانید که بخشی از احساس اعتمادبهنفس و حتی عزت نفس پارتنر شما، بعد از ایجاد رابطه، به دست شما شکل خواهدگرفت. فراموش نکنید که او نیاز دارد که از شما بشنود زیباست، از عهده کارها خوب برمیآید و از همه مهمتر، شریک خوبی برای زندگی شماست و احتیاجات شما را توانستهاست برآورده کند. این یکی از بهترین راهکارهای بهبود رابطه زناشویی است. او به دریافت احساس رضایت از طرف شما، نیاز دارد تا اعتماد به نفسش تقویت گردد.
از طرفی، باید حواستان به اعتماد به نفس خودتان نیز باشد و اگر این ظرفیت را در پاتنر خود مشاهده میکنید، از وی بخواهید که در بهبود این امر شما را یاری دهد. اما اگر متوجه شدید شریک شما مورد خوبی برای درخواست حمایت و افزایش اعتمادبهنفس شما نیست، خود دست به کار شوید و به توسعه فردی بپردازید و نگذارید عزت نفس و اعتماد شما به خودتان، از بین رود. همچنین، سعی کنید از مشاوره فردی ومشاوره زناشویی نیز بهره بگیرید.
6- تعادل الاکلنگ را حفظ کنید!
تصور کنید که رابطه شما مانند الاکلنگی است که شما و شریکتان در دوسوی آن قرار دارید. بدیهی است که نزدیک شدن هریک از شما به دیگری، بدون اینکه طرف مقابل میلی به شما داشته باشد یا بخواهد به شما نزدیک شود، باعث به هم خوردن تعادل رابطه شما خواهد شد. در حقیقت شما حق دارید که تصمیم بگیرید برای صمیمیتر کردن رابطه، به پارتنرتان نزدیک شوید. اگر او هم این کار را بکند، تعادل رابطه حفظ خواهد شد. پس به یاد داشته باشید که اگر برای بهبود روابط زناشویی، تلاش برابری وجود نداشتهباشد، رابطه شما مختل خواهد شد و احساس خوبی که باید از رابطه زناشویی خود بگیرید را به دست نخواهید آورد. پس حفظ تعادل الاکلنگ رابطه، یکی از بهترین راهکارهای بهبود رابطه زناشویی است!
جمعبندی
راهکارهای بهبود رابطه زناشویی بسیارند. برای داشتن رابطهای سالم و شاد، از آموزش دیدن و دریافت مشورت غافل نشوید. همچنین لطفاً، تکنیکهای زناشویی موثری را که پیشنهاد میکنید، برای ما بنویسید!
0
2