مشاوره خانواده و اهمیت آن
خانواده مهمترین نهاد زندگی هر فرد است. انسانها در این نهاد چشم به جهان میگشایند و اعضای آن تا آخر عمر با این نهاد در اتباط هستند. شکی نیست که خانواده باید مهمترین پناه و پشتیبان اعضا در همه شرایط، به خصوص شرایط سخت باشد. زیرا امنترین جایی که هر فرد میشناسد، خانواده است. این نهاد معمولاً با ازدواج یک زن و مرد تشکیل میشود و با تولد فرزندان، به سمت تکامل میرود. گاهی ممکن است این جمع دوستداشتنی، با مشکلاتی مواجه شود. در آنصورت تلاش برای حل مشکلات و حاصلشدن آرامش اعضا، ضروری است. یکی از راههای بسیار درست و اصولی برای رفع مشکلات خانواده، دریافت مشاوره خانواده است.
مشاوره خانواده چیست؟
هنگامی که اعضای خانواده در خانه دچار تنش میشوند، یا بر اثر مشکلات فرزندان، تربیت ناصحیح، عدم بروز احساسات و… افراد در خانواده حس شادابی و امنیت خود را از دست بدهند، باید به مشاور مراجعه کنند. به جلسات بهبود روابط و حل مشکلات خانوادگیای که بین مشاور و یک عضو و یا عموماً همه اعضای خانواده برگزار میگردد، جلسات مشاوره خانواده میگویند. این جلسات با هدف بهبود مسائل بین اعضای خانواده، توسط مشاور یا رواندرمانگر متخصص برگزار میشود و به حل مشکلات افراد در محیط خانوادگی میپردازد. این جلسات تلاش خوبی برای بهبود اوضاع خانوادگی به حساب میآید و حضور در آن برای هر یک از افراد خانواده که دغدغهمند و آگاه باشند، لازم است.
چرا باید به مشاور خانواده مراجعه کرد؟
زندگیکردن با چند نفر در یک محیط، چالشهای مخصوص به خود را دارد. این زندگی بههم پیوسته وقتی با علاقه و نگرانی طرفین برای یکدیگر همراه شود، با همه لطفی که دارد، میتواند موجی از اختلافات و حتی پرخاشگریها را به دنبال داشته باشد. گاهی ممکن است شما در یک خانواده تلفیقی (ناتنی) زندگی کنید. به دلیل شرایط خاصی که این نوع خانوادهها دارند، تلاش بیشتری را برای به وجود آمدن وفاق و همدلی میان اعضا میطلبند. مسائل میان پدر/مادرخواندهها با فرزندخواندگان خود معمولاً به سادگی حل نمیشوند. به خصوص این شرایط در سالهای نخست به وجود آمدن آن خانواده وجود دارد. همچنین رسیدن فرزندان در سن نوجوانی نیز چه در خانوادههای تلفیقی و چه در خانوادههای دیگر، مشکلساز میشود.
البته گاهی ممکن است والدین درک درستی از مسئولیتها و وظایف خود به عنوان پدر و مادر، نداشته باشند. نباید همه تقصیرها را به گردن فرزندان نوجوان خود بیندازیم! متأسفانه عدم رسیدن به بلوغ فکری در بعضی والدین، زمینهساز مشکلات آتی خانواده خواهد شد. خانوادهدرمانی میتواند آموزشهایی پیش از تشکیل خانواده را نیز دربر بگیرد.
با دریافت مشاوره خانواده، اوضاع خانوادگیتان را بهبود ببخشید.
چه زمانی باید مشاوره خانواده دریافت کنیم؟
هنگامی که:
-
- اعضای خانواده هریک به تنهایی مشغول وقتگذرانی با تلفن همراهشان باشند و علاقهای به کنار یکدیگر بودن نداشته باشند.
-
- یکی از اعضای خانواده گرفتار اعتیاد به مشروبات الکی یا مواد مخدر است.
-
- به جای گفتوگو، افراد خانواده امورشان را با اعمال زور، بد خلقی و کتککاری پیش میبرند.
-
- یکی از اعضای خانواده با غیبتهای طولانی مدت و بیمورد، بقیه اعضا را ترک میکند، خصوصاً یکی از والدین.
-
- خانواده با آسیبهای سوگ یکی از اعضا دست و پنجه نرم میکند.
-
- مسائل مربوط به زوجین، دخالت سایرین و… خانواده را دچار مشکل کردهاست.
-
- و هنگامی که اختلافات و نارضایتیها بین زن و شوهر، در مسائل مربوط به آینده و تربیت فرزندان، به اوج خود رسیدهاست
-
- و در یک کلام، هنگامی که آرامش و گرما، صمیمیت و محبت جای خود را به دوری، گریز، بیاحترامی و سردی روابط، دادهاست.
وظایف مشاور خانواده چیست؟
مشاور خانواده معمولاً یکی از متخصصین بهداشت روانی و آموزش دیده در حوزه خانوادهدرمانی است. وی پس از مراجعه یکی از اعضای خانواده وارد رویه درمانی میگردد. او پس از اینکه متوجه اوضاع و شرایط خاص خانواده، مشکلات و نقاط قوت و ضعف اعضا شد، به ارائه راهحلها و رویکردهای علمی جهت حل مشکلات موجود، میپردازد. سپس از سایر اعضا میخواهد تا در جلسه مشاوره خانواده حاضر شوند تا درمان خانوادگی کامل شود.
با دریافت مشاوره خانواده، اوضاع خانوادگیتان را بهبود ببخشید.
چگونه به یک مشاور خانواده آنلاین دسترسی داشته باشیم؟
مشاور خانواده دارای باید دارای صلاحیت تشخیص و درمان اختلالات عاطفی و فکری موجود در اعضای خانواده که بر عملکرد خانوادگیشان اثر گذاشتهاست، باشد. خانم نرگس کارگری، رواندرمانگر با رویکرد اسکیماتراپی و CBT، آمادگی دارند تا به سوالات شما در زیر همین پست پاسخ دهند. معطل نکنید و گفتوگو را آغاز کنید. خانواده مهمترین و زیباترین دارایی انسانهاست. برای نجات آن بکوشید! شما میتوانید با گرفتن وقت مشاوره خانواده تخصصی، به خانم کارگری متصل شوید. ایشان دوره آموزشی پرسشگری سقراطی، دوره آموزشی طرحواره درمانی، دوره آموزشی رفتاردرمانی شناختی، دوره آموزشی زوج درمانی، دوره آموزشی فرزندپروری مبتنی بر اسکیماتراپی و دوره آموزشی درمان سوگ را نزد استادان برجستهای گذراندهاند و میتوانند به شما در حفظ شادابی و آرامش نهال خانواده عزیزتان، کمک شایانی کنند. برای حفظ این دارایی ارزشمند، تلاش کنید!